Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Чи задовільняють Вас створені безпекові умови перебування дитини в ЗДО?
Total 1 common:people_all_forms
Voting
Як вам працюється в умовах карантину?
Total 4 common:people_all_forms
Voting
Як Вам наш сайт?
Total 17 common:people_all_forms

«Проведення моніторингу у закладах дошкільної освіти»

Date: 21 травня 2019 о 11:29
220 views

17.05.2019 в Кельменецькому закладі дошкільної освіти №1 відбулося методичне об’єднання директорів ЗДО та заступників директорів з навчально-виховної роботи НВК на тему: «Сутність та організація моніторингу дошкільної освіти як оптимального шляху забезпечення функціонування в закладі внутрішньої системи якості освіти».

Начальник відділу моніторингу, інспектування навчальних закладів та методичної роботи управління освіти райдержадміністрації Андрущак Л.П. звернулася до учасників: «Метою моніторингу є вивчення стану реалізації завдань Базового компоненту дошкільної освіти, освітніх програм, стану організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти. Запорукою успішної реалізації ключових завдань БКДО та програм для кожної вікової групи є: професійна підготовка педагогічних кадрів, створення предметно-розвивального середовища та навчально-методичне забезпечення. На сьогоднішній день показником ефективності реалізації завдань БКДО є його наступність зі стандартами нової української школи. Є три види педагогічної діагностики: початкова - проводиться на початку навчального року (вересень) з метою визначення можливостей дошкільників і постановки конкретних завдань на перспективу, поточна (відстеження результатів освітнього процесу з дітьми на певному етапі – за місяць, квартал, півріччя), узагальнювальна (підбиття підсумків життєдіяльності дошкільників за тривалий період, рівнів їх розвитку та виконання освітніх програм» Педагогічна діагностика дітей проводиться під час звичайних для них видів діяльності: занять,гри, самостійної діяльності, прогулянки, інших режимних моментів…». Нагадала директорам про нормативні документи, якими необхідно керуватись при підготовці та проведенні обстеження дітей, вивченні стану життєдіяльності закладу дошкільної освіти, дослідженні рівня засвоєння програмового матеріалу дошкільниками.

Директор закладу провела семінар-навчання: «Здійснення контролю якості знань, умінь і навичок дітей у вигляді «табеля успіху», «опитувальника», «діагностування», «кваліметрії», «моніторингу», психологічного тестування.

Педагоги трьох вікових груп провели підсумкові інтегровані заняття, демонструючи рівень засвоєння вихованцями вимог освітніх програм. Вихователь ІІ молодшої групи Хохуляк О.І. на занятті «Цікава подорож» застосувала методи диференціації, показала високий рівень знань дітей з мовленнєвого спілкування – малюки складали описові розповіді за опорними схемами, в ігровій формі вміло класифікували різні групи предметів. Діти володіють елементарними математичними уявленнями – рахують у межах 5-ти, вільно оперують цифрами від 1 до 5. Математичний диктант показав уміння дітей розрізняти геометричні фігури, кольори, орієнтуються в просторі, на аркуші паперу.

В середній групі вихователь Глібіщук О.І. запросила малюків до пошуково-дослідницької «Веселої мандрівки». Діти вміють працювати самостійно, в парах, в групах, вміють групувати предмети за різними ознаками, робити дослідження та відкриття.

Не менш цікавим було заняття «Зустріч з друзями» в старшій групі, де вихователь Мороз Л.М. зі своїми вихованцями показали знання космосу, орієнтування на карті, народознавства та знання про працю людей різних професій, вміння розмовляти англійською. Діти складали описові розповіді, читали невеликі тексти, робили звуковий аналіз слів, поділ на склади. Як майбутні школярі, дошкільнята вправно розв’язували приклади і задачі, знаходили сусідів числа, склад числа, розв’язували ребуси.

Вихователь-методист ознайомила присутніх з анкетуванням, діагностуванням та наданням методичної допомоги педагогам закладу.

На завершення методоб’єднання Лідія Петрівна звернула увагу на чинники, які сприяють покращенню виконання завдань освітньої програми для дітей дошкільного віку.



 
Comments:
Only authorized users can leave comments.