Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Чи задовільняють Вас створені безпекові умови перебування дитини в ЗДО?
Всього 1 людина
Голосування
Як вам працюється в умовах карантину?
Всього 4 людини
Голосування
Як Вам наш сайт?
Всього 17 чоловік

«Раннє попередження нападу на заклад освіти»

Дата: 29 лютого о 20:48, Оновлено 29 лютого о 20:55
421 перегляд

29.02.2024 відбулося засідання методичного об’єднання директорів ЗДО Кельменецької селищної ради Дністровського району на тему: «Раннє попередження нападу на ЗДО: організація роботи та алгоритм дій».
На засіданні велася бесіда про створення умов, що унеможливлюють заподіяння учасникам освітнього процесу фізичного та психологічного насильства, визначено механізм реагування поліції, ДСНС і колективу ЗДО у разі застосування групою осіб фізичного та психологічного насильства. Докладно розібрались з організаційними питаннями, які входять до повноважень закладу освіти.
Раннє попередження нападу на заклад освіти - це комплекс заходів, який спрямований на створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу, проведення профілактичної та інформаційної роботи з питань попередження та відпрацювання алгоритму дій у разі нападу.
Наш педагог і волонтер Товариства Червоного Хреста України Ірина ШЕВЧУК провела з педагогами інформаційну сесію: «Стрес в нашому житті», навчала, як допомогти собі під час стресу та зміцнити власну стресостійкість і залучала до вправ на розслаблення.
Медичні працівники ЗДО продемонстрували алгоритм MARCHЕ, який визначає пріоритети і порядок дій в наданні допомоги пораненому а саме: надання першої домедичної допомоги при переломах, кровотечі, опіках.
Уповноважений поліцейський ЗАРИШНЯК Павло Васильович, старший інспектор ЮП СП Дністровського РВП ГУНП в Чернівецькій області, капітан поліції надав методичні рекомендації з питань удосконалення організації охорони закладів освіти та обладнання технічними засобами, ознайомив з алгоритмом попередження та протидії булінгу.
Представник ДСНС СНОЗИК Павло Васильович, провідний інспектор Дністровського РВ ГУ ДСНС у Чернівецькій області розповів про навчання та практичні тренування учасників освітнього процесу щодо дій у разі нападу або ризику нападу на заклад освіти, у разі пожежі та різні способи евакуації за відповідними планами закладу освіти.
ПОВЕРЖУК Тетяна Вікторівна – головний спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі відділу освіти, культури та спорту селищної ради селища Кельменці зауважила, що працівники закладу освіти мають неухильно виконувати вимоги поліцейських та працівників ДСНС, які прибули до закладу, сприяти їх діяльності межах компетенції та за можливості інформувати про перебіг евакуації, місця перебування учасників освітнього процесу, суворо дотримуватись ведення ділової документації.
Об 11.00 надійшло тренувальне повідомлення про незаконне проникнення на територію ЗДО підозрілих осіб. Директор негайно натиснула на тривожну кнопку та сповістила команду реагування про термінову навчальну евакуацію в безпечне місце. Пролунало 5 коротких і 1 довгий дзвінки. Весь колектив зібрався в музичний зал. Директор впевнилась, що всі працівники на місці, садок зачинений, перевірила кількість дітей. До приїзду поліції охорони педагоги проводили з дітьми ігри та вправи на зняття стресу.
Після оголошення відбою відбувся флешмоб до 75-річчя з дня народження Володимира Івасюка. Всі учасники освітнього процесу виконали пісню «Червона Рута» - гімн поколінь, що прагне змінити світ на краще.
Головний спеціаліст відділу освіти, культури та спорту Аліна Іванівна МОСКОВЧУК підсумувала результати тренінгів та рекомендувала директорам аналогічну профілактичну та інформаційну роботу провести в своїх колективах.
За результатами методоб’єднання надано рекомендації:
1. Керівникам дошкільних закладів
1.1 сприяти створенню безпечних умов перебування учасників освітнього процесу, та унеможливити доступ на територію закладу освіти сторонніх осіб /постійно/
1.2 організовувати проведення заходів (навчання, тренування, тренінги) щодо дій учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти /не рідше ніж чотири рази впродовж навчального року/
2. Медперсоналу закладу у разі наявності постраждалих від нападу надавати їм домедичну допомогу, у тому числі із залученням екстрених служб /постійно/
3. Педагогам
3.1 відпрацювати надання допомоги і психологічної підтримки тим, хто слабший – пораненим, жінкам, дітям, особам похилого віку /до 01.04.2024/
3.2 Ознайомити батьків з пам’ятками правил дотримання безпекової поведінки дітей (навчати обачності, навичок орієнтування і швидкої реакції в екстремальних ситуаціях) /до 01.04.2024/
Отже, захист прав, інтересів і свобод, життя і здоров’я дитини, людини та громадянина, суспільства та держави від протиправних посягань під час освітнього процесу є пріоритетом для всіх українців. Все буде Україна. Перемога буде за нами.

Директор ЗДО Людмила КОЗЯРСЬКА

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.